tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post4393635541150691043..comments2023-05-09T16:46:11.730+02:00Comments on Saras Eviga: Återbruk av glasburkarSara Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-26097351940788919102017-02-13T11:07:22.698+01:002017-02-13T11:07:22.698+01:00Hej Magdalena. Vad roligt att du gillade inlägget....Hej Magdalena. Vad roligt att du gillade inlägget. Tyvärr så har jag inget bra tips att ge dig gällande matberedare. Jag har själv en gammal som jag ärvt av min mamma, som också är i plast. Eftersom jag använder min så oerhört sällan har jag inte tagit mig tiden att undersöka bättre alternativ. Men om du själv hittar något bra så får du jättegärna dela det vidare med mig så kan jag tipsa vidare här på bloggen om det. Ett tips om du har Facebook är att ställa frågan i gruppen "Plastbanta" och se om någon där hittat ett bra alternativ. Stort lycka till. Med vänliga hälsnigar /SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-58566241232183770912017-02-12T13:40:19.183+01:002017-02-12T13:40:19.183+01:00Hej! och tack för alla dina intressanta inlägg.
Ja...Hej! och tack för alla dina intressanta inlägg.<br />Jag är på jakt efter en matberedare. Men jag kan verkligen inte hitta en som inte är i plast. Jag undrar om du har lyckats med det?<br />Vänliga Hälsningar Magdalena Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11694696103455803098noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-54655071199022690792016-10-10T10:28:36.322+02:002016-10-10T10:28:36.322+02:00Hej. Min erfarenhet är tvärtom att Kung Markatta l...Hej. Min erfarenhet är tvärtom att Kung Markatta ligger i framkant när det gäller företag som bryr sig och som tar hänsyn till miljö och människa genom att minimera gifter i deras förpackningar, och det faktum att all deras mat är ekologisk. De var de första (vet inte om fler än följt efter) som tog bort Bisfenol A ur deras konserburkar. De är nu tydligt märkta med att de inte innehåller bisfenoler. <br /><br />Kefir är mer som en dryck. Ungefär som filmjölk i konsistensen. Den är alltså rinnigare än yoghurt. Jag använder också lantmjölk. Vill du ha en riktigt tjock konsistens så kan du testa att göra cream cheese, genom att hälla den färdig-silade kefiren i ett kaffefilter och låta stå över natten i kylskåpet, det som blir kvar i filtret är likt philadelphiaost. Den som runnit ned i burken under kallas för vassle och är även det väldigt nyttigt att dricka. Lycka till. Med vänliga hälsningar /SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-50064306025221337932016-10-06T14:02:34.121+02:002016-10-06T14:02:34.121+02:00Tack för din research! Den känslan man får är att ...Tack för din research! Den känslan man får är att själva företaget (kung markata) inte riktigt har full koll på vad deras leverantör använder sig av vid tillverkning. De bara (precis som vi kunsumter) köper en produkt. Lite märkligt. Men det kanske är så det funkar? <br />har en fråga om din Kefir. Hur fast är den? Har gjort yogurt i umgångar och det funkar fint men har svårt att få till det fasta "grekisk yogurt" konsistens...Och då har jag också använt lantmöjlk. Lårränhttps://www.blogger.com/profile/07059576803516380910noreply@blogger.com