tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post3635455906760106230..comments2023-05-09T16:46:11.730+02:00Comments on Saras Eviga: Hållbara grönsaks-tipsSara Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-1590249962902300772020-01-16T22:08:04.663+01:002020-01-16T22:08:04.663+01:00Hej Maria!
Just gurka brukar jag faktiskt låta ha...Hej Maria!<br /><br />Just gurka brukar jag faktiskt låta ha kvar plasten. Just av den anledningen du skriver, att det verkar som att de blir dåliga snabbare annars. Kanske är det så att den behöver ligga lufttätt för att hålla bäst. Ett tips är att slå in den i en bivaxduk om du har en sån. Jag tycker också att det är viktigt att se till helheten, det större perspektivet, och är det bara gurkan som ligger med plast runt sig så kanske det kan vara okej om övriga grönsaker avlägsnats från sina plastförpackningar. Men vill du inte ha plasten så är mitt tips att antingen göra egna bivaxdukar eller köpa från t ex Lapland Eco Store eller Jordklok.<br /><br />Med vänliga hälsningar /SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-33106748683823089722020-01-15T13:23:27.979+01:002020-01-15T13:23:27.979+01:00Hej Sara.
Tack för tipsen! Tog genast ut löken ur ...Hej Sara.<br />Tack för tipsen! Tog genast ut löken ur kylskåpet och la i en fin skål i skafferiet :) Jag har en fråga om en annan grönsak. Hur gör du med gurka? Jag har den i kylskåpet och har slutat ta av plasten på den eftersom den blir dålig så snabbt då (speciellt ekologisk gurka)... Men Jag har hört att man kan förvara även gurka i skafferiet men aldrig provat själv. Har du några tips för lång gurkhållbarhet? <br />/MariaAnonymousnoreply@blogger.com