tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post2018325900542451360..comments2023-05-09T16:46:11.730+02:00Comments on Saras Eviga: Baka eget surdegsbrödSara Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-65992378485902561212021-03-27T15:08:57.167+01:002021-03-27T15:08:57.167+01:00Den som väntar på något gott...��, Tror man verkli...Den som väntar på något gott...��, Tror man verkligen uppskattar sitt bröd ännu mer när man fått längta efter det. Och tiden blir ju kortare när man väl kan spara och sköta sin egen surdegsgrund.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-5960360225339702472020-07-20T21:14:11.355+02:002020-07-20T21:14:11.355+02:00Åh vad fina tips!
Väntar på min surdegsgrund. Men ...Åh vad fina tips!<br />Väntar på min surdegsgrund. Men shit tar ju nästan en vecka innan man får smaka första gången.Charlottehttps://www.blogger.com/profile/06215619332244380620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-66674854824420854432018-11-24T13:06:57.528+01:002018-11-24T13:06:57.528+01:00Hej, har precis bakat 2 jättefina limpor , tack fö...Hej, har precis bakat 2 jättefina limpor , tack för tipset, men vilket jättejobb, förstår nu varför kilopriset för äkta surdegsbröd är så hög. Mvh. HorseAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-24066542828915193282018-11-24T11:08:17.358+01:002018-11-24T11:08:17.358+01:00Hej. När man bakar med surdeg ska degen vara mycke...Hej. När man bakar med surdeg ska degen vara mycket lösare än när man bakar med jäst. Ett tips är att blöta dina fingrar under rinnande kallt vatten emellanåt, då fastnar inte degen på dina händerna lätt. Du kan också försiktigt tillsätta lite mer mjöl då det kan vara lite individuellt hur olika mjölsorter suger åt sig av vätskan. Men ta inte för mycket för då riskerar du att brödet sen blir torrt. Ju lösare det desto saftigare bröd sen. Lycka till nu! 😊 Mvh Sara Sara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-47975251642630013462018-11-23T15:58:38.304+01:002018-11-23T15:58:38.304+01:00Hej SARA,
jag följer receptet till punkt och prick...Hej SARA,<br />jag följer receptet till punkt och pricka och ändå blir degen riktigt kletigt. Degen blir nästan ohanterbar när man drar katten, så ser det inte ut ut på filmsnutten.Hur gör du ? blandar du in mera mjöl?eller olja ? änvänder alltid Saltå Dinkel fullkorn och rågfullkorn 50/50 <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-58948749192782797902017-04-03T13:27:59.949+02:002017-04-03T13:27:59.949+02:00Men vad kul! Hoppas att du vågar dig på att testa....Men vad kul! Hoppas att du vågar dig på att testa. Det är verkligen roligt att baka sitt eget surdegsbröd :-)Sara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-32933135023697715912017-03-31T20:08:22.812+02:002017-03-31T20:08:22.812+02:00Så inspirerande. Jag vill göra allt som du skriver...Så inspirerande. Jag vill göra allt som du skriver om direkt, helt nu. Tack!Tant Grönhttps://tantgronblog.wordpress.com/noreply@blogger.com