Overnight oats

Jag hittade ett sånt smarrigt recept på overnight oats hos bloggen Food Pharmacy häromdagen och var bara tvungen att testa. De hade björnbär i, ett bär som jag sällan brukar använda. Oj, vad gott det blev! Här nedan hittar ni min variant av receptet (originalet hittar ni här). Jag har förövrigt precis börjat läsa deras bok som är helt galet bra, ett boktips till er som vill lära er mer om varför maten är vår medicin och hur vi genom vår kost kan behålla en god hälsa. Den berör ämnen som tarmfloror, goda bakterier och antiinflammatorisk mat. 
RECEPT OVER NIGHT OATS

225 gram valfria ekologiska bär (jag valde björnbär denna gång)
2 dl ekologisk kefir (eller filmjölk, naturell yoghurt, sojayoghurt etc)

Mixa allt detta i en blender. För över i en glasburk och blanda i resten:

1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl ekologiska havregryn
2 msk ekologiska chiafrön

Rör om väl och ställ sedan in burken med ett tättslutande lock på i kylen över natten.

Voila! Nästa morgon är frukosten redan fixad när du vaknar. Toppa med något du gillar, t ex kokosflingor, solrosfrön eller pumpafrön.

Räcker till 3 portioner.


Efter att du mixat bären med kefir (eller naturell yoghurt eller filmjölk) så blandar du i vaniljpulver, havregryn och chiafrön. När allt är väl blandat är det bara att ställa i kylen över natten så har du en färdig frukost morgonen därpå. 

God, lyxig och mättande frukost färdig när du vaknar. Boktips. Food Pharmacy - En berättelse om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till att som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera. Författare är Lina Nertby Aurell och Mia Clase som är grundarna av bloggen med samma namn.


___________________________________________

Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

4 kommentarer:

 1. Hej Sara. Jag försöker hitta den länk som du skrivit när du beskriver hur man kan göra sin egen kefir men den länken fungerar inte (Cibus Naturalis) vet du om de slutat eller om länken är fel? Vet du om jag kan köpa någon annanstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Jag har hört att de stängt ned sitt företag. Lättast att få tag i gryn är att gå med i gruppen på Facebook där de delar ut gratis kefirgryn, du anmäler vart du bor och ser om någon i närheten har att ge till dig. Gruppen heter: Tibetansk kefirgryn utdelning. Det finns också att beställa från england, den sort som jag har. Här är länken till den: https://happykombucha.co.uk/collections/all-kefir-grains-and-kits/products/dehydrated-milk-kefir-grains-from-cultures-for-health?variant=10609957313. Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera
 2. Så gott det såg ut, jag ska också testa:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du ska gilla detta recept lika mycket som vi gjorde. Mvh /Sara

   Radera