tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post7693390795472180412..comments2023-05-09T16:46:11.730+02:00Comments on Saras Eviga: Göra egen kombuchaSara Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-31997216019898642872021-03-25T11:11:01.676+01:002021-03-25T11:11:01.676+01:00Det funkar att använda en färdig kambucha som star...Det funkar att använda en färdig kambucha som startvätska om den är orginal. Alltså inte smaksatt. Jag gjorde med Hums orginal kambucha och det funkade. / AnnaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16497929941356765908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-56877233794062969592020-08-11T08:57:26.409+02:002020-08-11T08:57:26.409+02:00Hej Pagan.
Den ursprungliga scobyn finns kvar oc...Hej Pagan. <br /><br />Den ursprungliga scobyn finns kvar och på ytan brukar en ny växa. De sitter lite ihop men kan separeras försiktigt om man vill. Jag har hört att det är bäst att fortsätta göra kombucha med den nya. Ibland behåller jag dem båda då de sitter ihop och gör ny sats kombucha på dem tillsammans, ibland ger jag bort "modern" och behåller den nya och gör ny sats av den. Jag brukar ibland ta loss den ursprungliga och mixa den i en smoothie.<br /><br />Om du inte vill göra en ny sats kombucha direkt så förvarar du scobyn i kylskåpet tillsammans med 2-3 deciliter av startvätskan (den färdiga kombuchan). Jag förvarar i en skål och har en assiett som lock. Det är nämligen bra om scobyn har tillgång till lite luft så man inte täcker med t ex plastfolie och det blir helt tättslutande. Skulle du göra det så öppna och lufta lite emellanåt en till två gånger i veckan. <br /><br />Stort lycka till!<br /><br />/SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-3832673922680997832020-08-01T22:42:59.755+02:002020-08-01T22:42:59.755+02:00Hej
Väldigt intressanta recept, tänker utöka mina ...Hej<br />Väldigt intressanta recept, tänker utöka mina färdigheter med hjälp av detta recept. Tänkte googla runt och hitta en startkur. Jag hänger med på det du skriver fram till när det är dags att hälla av s.a.s. Först tar man då upp "dottern" som befinner sig på ytan. Sen finns även modern kvar då? Så det finns 2 scobys att ta hand om. Hur ska de bäst förvaras? Kyl, rumstemp? Kan man använda modern om och om igen sen då? För annars finns det ju liksom ingen att ge bort? Kanske jag inte läst ordentligt. Vänligen Pagan Paganhttps://www.blogger.com/profile/08356643996115683910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-2071924250901354892018-05-02T20:56:13.142+02:002018-05-02T20:56:13.142+02:00Hej. Då missförstod du mig. Kanske skrev jag otydl...Hej. Då missförstod du mig. Kanske skrev jag otydligt. Jag använder socker. Det behövs som mat till de goda bakterierna i scobyn. Men eftersom scobyn äter sockret så innebär det därför att det är väldigt lite socker kvar när den färdiga kombuchan är klar. Mvh Sara Sara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-1738377652330092502018-04-30T21:41:19.479+02:002018-04-30T21:41:19.479+02:00Hej
Jag märkte att du inte använder socker eller h...Hej<br />Jag märkte att du inte använder socker eller honung? Fungerar det alltså göra utan?Skogstomtehttps://www.blogger.com/profile/13533752720415769334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-16854741911176411142017-11-15T13:04:50.966+01:002017-11-15T13:04:50.966+01:00Om du får en scoby av någon så är det viktigt att ...Om du får en scoby av någon så är det viktigt att du även får med ca 2 dl vätska (s.k startvätska). Annars tror jag inte att scobyn överlever. Det borde också funka att köpa färdig kombucha där de säljer dessa och använda som startvätska. Mvh /Sara Sara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-8282952390687891902017-11-15T13:01:12.621+01:002017-11-15T13:01:12.621+01:00Hej!
Jag är lite supen på att testa att göra egen ...Hej!<br />Jag är lite supen på att testa att göra egen kombucha, men jag funderar över hur en gör den första gången då en inte har 2 dl av det för att starta processen?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03791612884653134877noreply@blogger.com