Yoga vårterminen 2023

Nu är det inte långt kvar till vårens yoga-kurser drar igång!

Sensing Yoga & Sensing YinYoga


Sensing passar dig som behöver strategier att komma ned i varv. När vi hittar till en lugn plats där vi känner oss trygga kan kroppen släppa på spänningar som tagit sig uttryck i både kroppen, huvudet och själen. Kanske upplever du stelhet och värk och längtar efter större rörelsefrihet. 


Sensing är inget nytt påfund, ingen ny yogaform. Det är bara så vi alltid varit ämnade att röra oss. Det är rörelser som redan ligger i vår kropp. Vi har bara tappat bort dem på vägen från när barn till vuxen. Sensing är naturligt, mjukt och kravlöst och alltid på din egen kropps villkor. Rörelserna hjälper din fascia (bindväv) som finns i hela din kropp att återfuktas och på så sätt blir vi mer smidiga och rörliga i kroppen.

Det är en underbart mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt både i rörelse och i vila. I Sensing har vi plockat tillbaka det där enkla och mjuka sättet att röra oss på utan något tvång eller att uppleva att vi behöver prestera på yogamattan. Sensing är något alla har inom sig. 

Ordet Sensing kommer från engelskans "to sense" vilket betyder att känna in, djupt inifrån. Nästan hela livet har vi fått lära oss att lyssna på andra utanför oss själva. Förlita oss på experter inom olika områden. Det är inget fel i att göra det emellanåt, men många gånger har vi helt eller till stora delar tappat bort förmågan att lyssna inåt till oss själva. Det är där du kommer hitta de flesta svaren. Din magkänsla och intuition är oerhört viktiga redskap när vi navigerar oss fram genom livet. Det är du som är experten i ditt liv. I Sensing närmar vi oss steg för steg att börja lyssna inåt till den som är du för att successivt lära oss höra när kroppen talar.

I Sensing rör vi oss på sätt som vi naturligt är programmerade för och det skapar balans och harmoni. Vi går vägen via kroppen, men rörelserna vi använder oss av i Sensing påverkar både kropp och själ i lika stor omfattning.

Jag riktar mig främst till kvinnor i medelåldern och uppåt, men alla kan göra Sensing. Ung som gammal, du som känner dig stel såväl du som är vig. Frisk som sjuk. Det passar även dig som aldrig testat yoga tidigare. Inga förkunskaper krävs. Kom som du är, i mjuka och bekväma kläder.

Jag kommer guida en liten grupp i två kurser i vår med start nästa vecka. Sensing Yoga (jämna veckor) och Sensing YinYoga (ojämna veckor). 7 tillfällen vardera, båda på torsdagar klockan 18.30. Går du båda kurserna bjuder jag på 800 kronor rabatt. 

Sensing Yoga

Jag guidar en liten grupp i Sensing Yoga under vårterminen. Vill du veta mer om Sensing Yoga så läs HÄR.

När?

7 tillfällen under våren. Torsdagar jämna veckor kl 18.30 - 19.30.
26 jan, 9 feb, 9 mars, 23 mars, 20 april, 4 maj, 11 maj (obs; ojämn vecka sista tillfället).

Var? 

Plats: I Sinnesro´s mysiga lokal i nära anslutning till Örebro Centralstation.

Investering:

1800 kronor. Går du båda kurserna, Sensing Yoga och Sensing YinYoga, betalar du 2500 kronor.

Anmälan: 

Hör av dig via mail (kontakt.saraseviga@gmail.com) eller ring/smsa på telefon (070-7402014).


Sensing YinYoga

Jag guidar en liten grupp i Sensing YinYoga under vårterminen. Jag utgår från klassisk yinyoga men med Sensingens tänk att alltid göra på kroppens villkor och aldrig tvinga in kroppen i positioner som inte känns bra. Läs mer HÄR.

När?

7 tillfällen under våren. Torsdagar ojämna veckor kl 18.30 - 20.00.
2 februari, 16 februari, 2 mars, 16 mars, 30 mars, 13 april samt 27 april.

Var? 

Plats: I Sinnesro´s mysiga lokal i nära anslutning till Örebro Centralstation.

Investering: 

1800 kronor. Går du båda kurserna Sensing Yoga och Sensing YinYoga, betalar du 2500 kronor.

Anmälan: 

Hör av dig via mail (kontakt.saraseviga@gmail.com) eller ring/smsa på telefon (070-7402014).


Gå både Sensing Yoga och Sensing YinYoga

Går du båda kurserna så betalar du 2500 kronor för 14 tillfällen. Se datum här ovan.


Vill du få mer inspiration kring hur du kan ställa om till en hållbar livsstil? Följ Saras Eviga på InstagramFacebook och YoutubeVälkommen! 

Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.