Nu ljusnar det. Visst är det väl så?

 Jag har läst alla kommentarer som hittills kommit in efter mitt inlägg Det är nåt som inte stämmer som jag publicerade igår. Kommentarerna finns på mitt Instagram och på min Facebook-sida. Jag vill börja med att säga ett stort tack för alla som tagit sig tiden att skriva, både öppet och anonymt i privata meddelanden. 


Jag hade förväntat mig att få mycket kritik. Jag har sett andra som yttrar sina åsikter, som inte håller med det rådande narrativet, få kommentarer som är långt bort från medmänsklighet och omsorg om varandra. Så det var ingen förvåning för mig att mötas av detta. Det som däremot förvånade mig var hur otroligt mycket kärlek, värme och omtanke som jag också möttes av!!!  Så tack, tack, tack alla ni som tagit er tiden att skriva. Jag har också fått en hel del privata meddelanden från personer som inte törs skriva öppet vad det tycker. Stort varmt tack även till er.


Den här vita ankan spatserar omkring i Örebro där jag bor. Så annorlunda än alla de andra. Den inger hopp på nåt sätt, var det någon som sa. Ett gott tecken. Jag håller med. Nu ljusnar det. Visst är det väl så?


Det känns som att samhället delats upp i två läger. Jag tror att anledningen till att vi har så svårt att förstå varandra är för att vi har två olika bilder av verkligheten. Två olika berättelser, narrativ, av vår verklighet. Vi har matats med ETT narrativ från mainstream-media, politiker och folkhälsomyndigheten. Grejen är den att jag får inte den berättelsen att stämma. Precis som rubriken på mitt inlägg igår så är det så mycket som inte går ihop för mig. 


Jag hoppas att ni tar er tiden att gå in på bloggen för att läsa hela texten. Där finns också länkar till alla källor. Om ni tar er tiden att tittar, lyssnar och läser de länkar som finns i inlägget så växer en annan bild av verkligheten upp än den som vi matats med. Den berättelsen klingar an mer sant i mig


Det jag saknar och som jag skulle önska att vi hade är att vi kunde mötas. Att prata och respektera varandra. Man får tycka olika, det är okej. Det är ganska hårda saker som sägs i kommentarsfälten. Det är lätt att skriva saker bakom en skärm. Men orden du skriver gör lika ont för personen som de är riktade till som om du stod öga mot öga och sa dessa saker. Det känns så oerhört sorgligt att se hur kallt vårt samhällsklimat blivit. Allt detta med social distansering och karantän har gjort oss ännu mer avtrubbade och känslokalla. 


Jag saknar medmänsklighet. Jag saknar kramar, fysisk beröring och ögonkontakt. Jag saknar mänskliga möten. Jag sakar att vi pratar med varandra.


En kommentar som jag fick efter inlägget igår från fler än en person var att "Välj du att inte vaccinera dig men då borde du inte vara berättigad att få vård sen om du behöver det". Jag har läst kommentarer som att vi som valt att inte vaccinera oss borde betala vår egen begravning. Att vi är mördare. Att vi är terrorister. Jag beskrivs som en egoist i flera av kommentarerna. Flera som följt mig på i Instagram och Facebook i flera år avföljde mig efter mitt inlägg igår. 


De som känner mig privat tror jag skulle beskriva mig på ett annat sätt. Min drivkraft i livet är att min mening med att överhuvudtaget finnas till det är att göra det jag kan för att göra denna värld till en bättre plats. Det kanske låter pretentiöst och högtravande och jag menar på inget sätt att jag är något helgon eller att allt jag gör är rätt och av godo. Absolut inte. Jag har haft fel både en och två gånger. Men jag vill leva så att min strävan är att jag vill bidra till att göra denna värld till en bättre plats. 


Om vi kan lyssna och respektera varandra så tror jag att i grund och botten vill vi alla samma sak. Men när vi slår på varandra med hårda ord, hånar och idiotförklarar, så kan vi inte längre ha en dialog. Så min önskan är att vi vågar lätta på alla de rädslor som just nu finns, hos oss alla, och vågar titta in och lyssna på människor som tänker annorlunda än du.


Jag får inte den berättelsen som media kavlar ut att stämma. Det är så mycket som inte stämmer. Nu börjar den bilden sakta att krackelera. Land efter land har bara den här senaste veckan gått ut och meddelat att det var visst inte så höga tal av patienter som ligger inlagda för Covid-19. Jag läste igår att det kunde vara så mycket som 50% av siffrorna vi fått till oss som är felaktiga. Istället för att rapportera hur många som ligger inlagda på sjukhus FÖR Covid-19 så gäller siffrorna hur många som legat inne på sjukhusen MED Covid-19. Vilket är något helt annat. Vi verkar ha missat att människor kan bli sjuka och behöva vård av andra orsaker, allt från bilolyckor, cancer och hjärt- och kärlsjukdom t ex. 


Visste du att Sverige under hela 2000-talet minskat sina vårdplatser? Det mest skrämmande är att antalet intensivvårdsplatser - de som absolut inte får överbelastas för det är här människoliv går förlorade har minskat drastiskt. Antal IVA-platser i Sverige har minskat från totalt 4300 till 574 platser (från 1993-2018). Innan pandemin drog igång var det stora protester mot alla nedskärningar i vården. Samtidigt fick vi läsa häromdagen att pandemiåret gett regionen rekordartat miljardöverskott. 


Vem är det som tjänar på denna "pandemi"? Det finns några få som tjänar oerhörda pengar på detta. Jag ska inte gå in på detta i någon större detalj nu, men jag delar här nedan vad Anna Hallén Buitenhuis skriver. Detta är lite för skrämmande att kunna ta in tycker jag, men faktum kvarstår att det finns några få som tjänar ofantliga summor pengar på denna så kallade "pandemi". If you follow the money you will understand. Så här skriver Anna:


Vilka styr media?

James C. Smith är VD för Reuters (Världens största nyhetsbyrå, 98 % av allt du läser i aftontidningar och ser på statlig TV, kommer härifrån.)
James C. Smith sitter även i styrelsen för PFIZER.

De största ägarna i Pfizer är:
Blackrock Inc och Vanguard Group.

De 5 största ägarna i Blackrock är:
Microsoft
Facebook
Apple
Google
Amazon

De 5 största ägarna i Vanguard är:
Microsoft
Facebook
Google
Apple
Amazon

Vad betyder då detta?

Vanguard Group är en av de 5 största ägarna i - Thomson Reuters (Reuters).

Så med andra ord, här kommer en sammanfattning:

1. Bill Gates äger företaget som producerar sprutorna (Pfizer), och han äger företaget som säger åt dig att du måste ta sprutorna (Reuters)

2. Facebook och Google äger företaget som producerar sprutorna (Pfizer) och båda plattformarna censurerar dig om du försöker säga åt folk att läsa på och inte ta sprutorna.

Ni behöver inte tro mig. Faktagranska själv. Detta är bara en liten detalj i en oändlig soppa.
Men ser du detta samband, så är det inte svårt att lista ut vad som hör ihop med vad och vem som hör ihop med vem och varför saker utspelar sig som det gör.

Tack för att du tog dig tiden att läsa. Kommentera gärna via mitt Instagram eller Facebook. 


Önskar er alla en riktigt fin helg. Nu tar jag en paus och loggar ut och kommer tillbaka på måndag och läser vad ni skrivit. Allt gott så länge!

Denna lilla krabat kom och besökte mig utanför mitt fönster när jag satt och skrev på inlägget jag publicerade igår. 


Källor/referenser:

Dagens Nyheter - Alex Schulman: Låt antivaxxarna få bekosta sina egna begravningar.

Emanuel Kalsten - Corona: Så är utgångsläget för Sverige - jämfört med Italien och Spanien.

TV4 - Regioner slår larm om missvisande covidstatistik.

Dagens Nyheter - Flera regioner: Covidsiffror kan vara missvisande.

Länder med högre andel vaccinerade har fler Covod-19-fall.

Aftonbladet - Vårdkrisen i Stockholm. Vart har alla pengar tagit vägen?

Dagens Nyheter - Pandemiåret gav regionen rekordartat miljardöverskott

Medrxiv - Ovaccinerade blir inte svårt sjuka av Omikron. Man klarar sig bra till och med om man saknar naturlig immunitet enligt denna studie.

https://indblik.dk/spanien-vil-fremover-haandtere-corona-som-influenza-og-opfordrer-resten-af-eu-til-at-foelge-trop/?fbclid=IwAR35gJTrwy2w84eg4w3YmjepnUL1j7v3lHTzfbdfBP6dR0p2qoCsAJwOvDM
Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga. Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen! 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.