Min yogaresa fortsätter

 Idag har jag gjort något modigt. Jag har för första gången någonsin offentligt lett två klasser i hatha yoga. Jag har tidigare undervisat vänner och hållit klasser för mina barn och deras kompisar, men idag var allra första gången jag höll klass i hatha "på riktigt". Jag fick frågan av Evelina Gunnarsson som äger Yogoteket om jag ville vikariera för henne idag eftersom hon håller Yoga Retreat i Ånnaboda i helgen. Jag tackade ja direkt! Att få utvecklas i min roll att leda yoga och att få vara en pusselbit i det världsomfattande pusslet som sprider yoga världen över känns helt fantastiskt! 


Klockan ringde 05.00 i morse och kort därefter cyklade jag iväg i mörker och ösregn till Yogotekets fantastiska yogastudio. Jag tände en massa ljus och gjorde i ordning en frukostbuffé för de som ville ha efter klassen var klar. Första klassen hölls klockan 06.30 - 7.30 och efteråt stannade de som ville kvar på frukost som jag dukat upp efter fin förberedelse från Evelina. 

Frukostbuffé på Yogoteket. Det kan du få varje fredag morgon om du bokar den tidiga morgonklassen klockan 06.30-07.30.

Vid lunch var det dags för dagens andra yogapass. Klockan 12.00 - 12.45 höll jag klass i hatha flow. Det var så fint att få träffa alla dessa fina yogisar idag. Jag känner mig så enormt tacksam.

Jag har själv tränat hatha yoga regelbundet i lite drygt 15 år och för ungefär ett år sedan kände jag att det var dags för mig att ta steget att även börja undervisa för att få vara med och sprida yoga till fler. Nu är jag redo. Detta är rätt väg för mig att gå. I somras gick jag grundutbildningen i yinyoga och började sedan undervisa i yinyoga denna höst på Yogoteket. Varje onsdag kväll klockan 20.30 - 21.45 håller jag klasser i yinyoga och alla som vill är varmt, varmt välkomna att komma och prova på en gång för att se om detta är något för just dig. HÄR kan du läsa mer om min yinyoga och hur du bokar din plats. 

Men min yogaresa stannar inte där. Under 2021 kommer jag att gå utbildningen Take The Leap (RYS 200h) till Vinyasa yogalärare hos FLOW Yoga School Sweden i Göteborg. Kanske vill även du påbörja din resa att börja undervisa i yoga? För en tid sedan fanns det ännu några få platser kvar, så hör av dig till dem om du är nyfiken. Jag har valt min utbildning med stor omsorg och ser så mycket fram emot att få gå den under 2021!!! 

Denna vecka har varit något utöver det vanliga. HÄR skrev jag tidigare om allt som låg framför mig. Förutom att jag för första gången hållit en digital föreläsning, mitt första webinair, så har jag lett mina två allra första yogaklasser offentligt. Vilken vecka! Men det stannar inte där. Det absolut största som hänt kommer jag att berätta om på måndag. Jag håller er på halster några dagar till. Ta hand om dig och jag önskar er alla en riktigt, riktigt fin helg! 

Jag avslutar med några bilder från fina Yogoteket.

Fina yogisar i Savasana idag på lunchen.
Evelina har tänkt på allt. Till och med små detaljer som att du kanske vill sätta upp håret och inte har någon hårsnodd med dig. Varsågod att ta en i väntrummet.


På Yogotekets toalett.De tar stor hänsyn till den rådande situationen med Corona.Yogotekets lilla shop där du hittar riktigt fina saker gjorda med stor omsorg.

Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.