TävlingNu är höstterminen igång och jag tänkte starta upp med en rolig tävling där du kan vara med i utlottningen av min absoluta favoritflaska, den helt giftfria flaskan Bambu Reflect från Klean Kanteen. I samarbete med Lapland Eco Store lottar jag ut två stycken flaskor.

Första pris är en Klean Kanteen Bambu Reflect 800 ml
Andra pris är en Klean Kanteen Bambu Reflect 532 ml


För att delta i tävlingen behöver du ha ett Instagram-konto. Så här gör:


- Följ Saras Eviga samt Lapland Eco Store på Instagram.

- I flödet på Saras Eviga på Instagram hittar du tävlingsbilden (samma bild som den här ovan). Under den lämnar du en kommentar där du taggar tre vänner som du tror också skulle vilja vara med och tävla samt svarar på frågan: Vilket/vilka är dina bästa tips för att minska ned på de skadliga kemikalierna i din vardag? 

- Dela tävlingsbilden i ditt flöde på Instagram (så kallat regram). Det finns speciella repost/regram-appar för detta, eller så tar du helt enkelt en skärmdump och publicerar.


Tävlingen avslutas nästa fredag, den 4 september vid midnatt.


De två vinnarna kommer att delges både här på bloggen och på Saras Eviga på Instagram. Vinnarna väljer sedan själv om de vill ha sin flaska i matt utförande - brushed stainless (borstat stål) eller i sk mirror finish (spegelblank).


______________________________________________________


Uppdatering 9 september.Nu är vinnarna utsedda. Jag säger stort grattis till @mammatill som vann förstapriset, en Klean Kanteen Bambu Reflect 800 ml. Andra pris vann @lindalindus som vann en likadan flaska fast i storleken 532 ml. Var vänliga maila in era namn och adressuppgifter till sarajohansson1976@gmail.com, samt om ni vill ha er flaska i brushed stainless (borstat stål) eller i mirror finish (spegelblank).

Jag fick in massvis med underbara tips på hur man kan minska ned på de skadliga kemikalierna i sin vardag. Här är några av dem:

- Ta ett steg i taget. Förändra lite åt gången, det går inte att göra allt på en gång. På ett helt år har du lyckats göra stora förändringar.
- Konsumera mindre.
- Plastbanta, byt ut plasten i köket och lekrummet mot produkter gjorda i trä, glas, rostfritt stål.
- Byta ut teflonpannan i köket mot en i gjutjärn.
- Sluta använda våtservetter.
- Vädra ofta och damma ofta, då skadliga kemikalier ansamlas i dammet hemma.
- Köp ekologiskt och rättvisemärkt när detta finns - mat, kläder, hud- hår- och skönhetsprodukter, tvättmedel och maskindiskmedel.
- Välj naturmaterial i så stor utsträckning som möjligt.
- Välj närproducerat när det går.
- Köp begagnat / second hand.
- Byt kläder med varandra istället för att köpa nytt.
- Sopsortera / källsortera.
- Använd tygpåsar (ha alltid ett gäng i väskan) så behöver man inte köpa plastpåsar att packa mat och annat i.
- Sluta använda sköljmedel.
- Använd tygblöjor.
- Ha giftabsorberande blommor hemma.
- Återvinn och återbruka det som redan finns istället för att köpa nytt.
- Gör egna hudvårdsprodukter.
- Påverka förskola, skola och arbetsplatsen mest eftersom vi spenderar mycket tid där.
- Börja byta ut och förändra det som man använder mest, t ex sakerna i köket och i barnens rum och sovrummet.
- Städa och gör rent med naturliga råvaror som såpa, bikarbonat, vinäger, ättika och galltvål.
- Laga maten från grunden med ekologiska råvaror, och undvik halvfabrikat.

Tack till alla som deltog i tävlingen!!!

Med vänliga hälsningar /Sara

CONVERSATION

7 kommentarer:

 1. Ibland blir man sur när man inte har ett konto på insta. En asschysst vinst ju! :-)
  Mvh// Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma! Ja, jag funderade fram och tillbaka men beslutade att hålla tävlingen på Instagram eftersom jag har mest följare där och jag använder Instagram för daglig inspiration till mina följare. Det är där som jag delar med mig av mina tips på att leva mer giftminimerat och hållbart på en daglig basis. Kanske kan du tävla via en väns instagram eller skaffa ett konto som du sedan lägger ned om du inte vill fortsätta att följa Saras Eviga eller andra konton? Med vänliga hälsningar / Sara

   Radera
  2. Hej Emma! Ja, jag funderade fram och tillbaka men beslutade att hålla tävlingen på Instagram eftersom jag har mest följare där och jag använder Instagram för daglig inspiration till mina följare. Det är där som jag delar med mig av mina tips på att leva mer giftminimerat och hållbart på en daglig basis. Kanske kan du tävla via en väns instagram eller skaffa ett konto som du sedan lägger ned om du inte vill fortsätta att följa Saras Eviga eller andra konton? Med vänliga hälsningar / Sara

   Radera
  3. Hej Emma! Ja, jag funderade fram och tillbaka men beslutade att hålla tävlingen på Instagram eftersom jag har mest följare där och jag använder Instagram för daglig inspiration till mina följare. Det är där som jag delar med mig av mina tips på att leva mer giftminimerat och hållbart på en daglig basis. Kanske kan du tävla via en väns instagram eller skaffa ett konto som du sedan lägger ned om du inte vill fortsätta att följa Saras Eviga eller andra konton? Med vänliga hälsningar / Sara

   Radera
  4. Ingen fara! Det var min spontana reaktion bara. Man kan inte få allt. ;-) // Emma

   Radera
 2. Tack för alla tips, Sara som du fått ihop och som också jag (och andra) får ta del av!
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det många otroligt bra tips. Tillsammans kan vi verkligen hjälpas åt och förändra världen till det bättre!!!

   Radera