Chiagröt med blåbär

Här kommer ett recept på ett mättande och supergott mellanmål eller att servera som frukost.

Chiagröt av de supernyttiga chiafröna. Chiafrön räknas som superfood pga sitt höga näringsvärde då det innehåller rikligt med protein, fibrer, vitaminer, mineraler, vegetabiliska oljor och antioxidanter.


RECEPT CHIAGRÖT

Det här behövs till en portion för 2 personer:

3 msk ekologiska chiafrön
1 1/2 - 2 dl ekologisk mandelmjölk

Häll havremjölken i en glas-skål och häll chiafröna över. Ös på med blåbär. Rör om ordentligt så allt blandar sig. Låt stå över natten. Ät till frukost eller som ett mättande mellanmål. När du serverar kan man söta genom att strö över lite ekologiskt vaniljsocker.

Två olika sorters havremjölk som jag brukar använda. Änglamark är köpt på Coop, Oatly finns på både Coop och Willys.

Vackra chiafrön. Dessa är ekologiska från Kung Markatta och finns att köpa i välsorterade matbutiker.

Äkta ekologiskt vaniljsocker.
.

Så här ser det ut när man först blandad mjölken, chiafröna och blåbären (här fick några lingon åka med av bara farten också). Sen får det stå minst några timmar och helst över natten innan man äter gröten.

Pudra med lite vaniljsocker innan du serverar. Detta är en favorit hos stora som små hemma hos oss. 
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar