Semester-tankar.

I helgen har vi varit på en liten minisemester med familjen. Vi besökte Astrid Lindgrens Värld under deras höstmarknad för andra året i rad. Det var precis så som en semester ska vara. Det var skönt att byta miljö för några dagar och få andra perspektiv. Några dagar med massor med tid för familjen. Spänning och mycket lek för barnen.

MEN. Något gick upp för mig där och då. Och det är att det är ok att allting inte är bra. Det är ok att någon eller några är på dåligt humör emellanåt. Allt måste inte kännas på topp bara för att man har semester. Den insikten var så skön att upptäcka och ta in. För visst är det så att det är så lätt att förväntningarna stiger när vi ska semestra? Man investerar tid, pengar och engagemang och med det kommer så lätt förväntningarna. Och med förväntningar som att alla ska vara nöjda och glada kommer besvikelsen som ett brev på posten.

Jag är så tacksam över vår lilla semester. Den innehöll glädje, massor med mystid med dem jag älskar mest, god mat, men också... sura miner, trötta barn och trötta föräldrar. Just därför var den helt underbar!!!

Denna fantastiska syn kunde man se på marknaden. 

De här fynden gjorde jag på höstmarknaden. Diskborstar i trä (20 kr/st) samt en disk-kvast att diska ur till exempel gjutjärnspannan med (30 kr). Det var Markaryds Korg och Fritid som gjort dem. Jag har som jag tidigare nämnt plastbantat vårat kök (det kommer ett blogginlägg om detta inom en snar framtid) och blev riktigt glad att hitta dessa redskap i en plast-fri variant. Jag ska olja in diskborstarna innan jag använder dem.


Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar